Image

Word vrijwilliger

Image
Image
Image

Vrijwilligerswerk is dankbaar werk!

Wil jij je inzetten als vrijwilliger? Dat hoeft geen grote tijdsinvestering te zijn, ook een bescheiden bijdrage in tijd is al meer dan welkom. Je hebt geen opleiding nodig.

Jou inzet, een warm hart en interesse voor de ander zijn het allerbelangrijkst. Als vrijwilliger kun je rekenen op een goede begeleiding en zorgvuldige afspraken. En vooral: heel veel dankbaarheid.

Ervaring is niet nodig
Stichting High Five zoekt regelmatig mensen die zich in willen zetten. Ervaring is niet nodig.

Wat doe je als vrijwilliger?
Vrijwilligers bieden ondersteuning bij activiteiten op onze dagbestedingslocatie in Herpt, zoals taarten bakken, sieraden maken, schilderen, houtbewerken etc. Heb je zelf een leuke hobby dan vinden wij het hartstikke leuk dat jij in overleg met de leerwerkcoaches dit samen met de mee-werkers gaat doen. Wij staan open voor alle ideeën.
Wil jij mee-werkers vervoeren naar en van leerwerkplekken ook dan zijn wij op zoek naar jou!
Je kunt veel taken verrichten als aanvulling of ondersteuning van de reguliere activiteiten.

Wat wij van onze vrijwilligers vragen
- Affiniteit met onze mee-werkers
- Open en vriendelijke houding
- Goede sociale vaardigheden
- Minimum leeftijd van 18 jaar
- Dat we zo nodig referenties mogen opvragen
- Bij aanmelding vragen wij om een recente Verklaring Omtrent het Gedrag

Dit is wat wij je bieden
- Warm welkom door Jolien of Sylvia voor een kennismakingsgesprek
- Een collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering
- Reiskostenvergoeding (zover van toepassing)
- Een vrijwilligersovereenkomst waarin afspraken zijn vastgelegd

Hoe kun je je aanmelden?
Dat kan door een mailtje naar info@stichtinghighfive.nl te sturen of naar de website van het vrijwilligershuis te gaan.

Het Vrijwilligershuis Heusden is dé plek waar vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar komen. Hier kunnen inwoners, stichtingen, verenigingen en organisaties terecht met hun vragen over vrijwilligerswerk. Stichting High Five maakt hiervan gebruik. Alle vacatures van onze stichting staan op de website van Het Vrijwilligershuis Heusden.

Klik op onderstaande knop om naar de website van Het Vrijwilligershuis Heusden te gaan.

Als je in de kolom ‘organisatie’ voor 'Stichting High 5' kiest, dan komen onze vacatures in beeld.

Nadat je een reactie hebt gestuurd op een vacature, maken we eerst kennis met elkaar om samen te kijken wat jij leuk vindt, waar je goed in bent en wat het beste bij je past.

Zien we je snel?

Vrijwilligers aan het woord

Robbert Jan Krook

Robbert Jan Krook

Ik ben chauffeur vrijwilliger voor Stichting High Five.
Ik breng mee-werkers van en naar dagbestedingslocatie Buytenhove.
Ik ben ook  muzikant, speel trompet en saxofoon. 
Omdat muzikale activiteiten meestal ’s avonds en in het weekend plaatsvinden is het fijn om ook overdag een nuttige bezigheid te hebben, en autorijden vind ik gewoon leuk om te doen.
Bovendien is het fijn om iets voor deze mensen te kunnen betekenen en ze betekenen ook iets voor mij.
Ik woon alleen (met mijn hondje Djoeka, dat wel) en vind het gezellig om bij dagbestedingslocatie Buytenhove een kopje koffie mee te drinken en regelmatig mee te lunchen.

Sterre Hendriksen

Sterre Hendriksen

Mijn naam is Sterre en ik ben 18 jaar oud. Ik studeer Human Resource Management aan Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch. 

Ik ben verantwoordelijk voor de social media-accounts van Stichting High Five. Als verantwoordelijke voor de sociale media-accounts van Stichting High Five, verspreid ik graag hun boodschap, missie en visie op verschillende platformen. Het is voor mij belangrijk dat alle volgers en bezoekers van de accounts van Stichting High Five op de hoogte zijn van het geweldige werk dat deze stichting verricht. Met een creatieve en professionele aanpak vind ik het erg leuk om bij te dragen aan de online aanwezigheid van Stichting High Five en zo meer mensen te informeren en te bereiken dan voorheen.

Trudi van Beers

Trudi van Beers

Ik ben Trudi van Beers. Ik ben 63 jaar jong, ik woon in Heusden en ik ben al 26 jaar gelukkig getrouwd met Ton van Beers. We hebben 3 kinderen met partners en 4 prachtige kleindochters in de leeftijd van 5 tot 13 jaar.

Ik ben al 18 jaar werkzaam als helpende plus bij zorgcentrum Sint Antonius in Heusden. Ik ben vrijwilliger bij Stichting High Five geworden omdat ik het gezellig vind om met Jolien en Sylvia samen te werken. In mijn privé leven sta ik altijd graag voor iedereen klaar en stuur ik graag iedereen een verjaardagskaart.  Bij Stichting High Five zorg ik ervoor dat alle coaches, vrijwilligers en mee-werkers op tijd hun verjaardagskaartje in de brievenbus krijgen!

Ook ben ik regelmatig na sluitingstijd bij dagbestedingslocatie Buytenhove te vinden om te zorgen dat alles lekker schoon is en blijft. Ben je ook op zoek naar leuk vrijwilligerswerk dan raad ik Stichting High Five zeker aan. Ik zou zeggen ga dan eens met Jolien en Sylvia in gesprek om te kijken wat jullie voor elkaar en voor de mee-werkers kunnen betekenen? Wie weet komen we elkaar nog eens tegen.

Harry Tijs

Harry TijsIk ben een actieve alleenstaande man van 81 jaar, Ik woon in Vlijmen in een begane grond appartement.
Ik doe met plezier op diverse vlakken vrijwilligerswerk. Hoofdzakelijk vervoer ik mensen met mijn eigen auto ergens naar toe bijvoorbeeld naar een activiteitencentrum, een zorgcentrum, een ziekenhuis, een vliegveld of een particulier adres, waar ook in Nederland, eventueel in België

Mijn capaciteit om langere stukken te lopen is wegens knie- en rugproblemen beperkt, maar autorijden, wat ik dagelijks doe, gaat prima.

Door vervoervrijwilliger te zijn kom ik onder de mensen en kan ik een steentje bijdragen in de maatschappij.

Ik rij bij Stichting High Five twee keer in week met mee-werkers van hun woonadres naar de dagbestedingslocatie in Herpt en haal ze dan in de middag weer op en breng ze naar huis.

Ik doe dit al meer dan een jaar met veel voldoening.

Gonnie Stadhouders

Gonnie

Ik ben sinds 2011 werkzaam in de gezondheidszorg.

Toen ik Sylvia en Jolien hoorde vertellen over Stichting High Five werd ik nieuwsgierig en ben gaan kijken en beleven. De saamhorigheid en de sfeer spreekt mij zeer aan. Voor iedereen is er een uitdaging om dingen te doen wat ze zelf leuk vinden. Zelf ben ik zeer betrokken met mensen met een beperking door mijn werk in de zorg.

Koken is mijn passie ik vind het fijn om samen met de mee-werkers van Stichting High Five iets lekkers voor bij de lunch of lekkere verse soep te maken. Ik hou van de gezelligheid aan tafel en creëer graag aan tafel een ontspannen plek waar iedereen zichzelf veilig en fijn voelt.

Dirk Smit

Dirk SmitSinds 2014 werk ik als zelfstandig ondernemer onder de naam Fun2DeSign. Naast fun (plezier hebben in de dingen die je doet), zijn ook mijn initialen DS in de bedrijfsnaam verwerkt. Ik woon in Drunen, ontwerp websites, coach  mensen o.b.v. NLP en help particulieren en kleine bedrijven met computerproblemen. Persoonlijk vind ik het belangrijk om, naast mijn werk, ook belangeloos iets voor de maatschappij te betekenen.

Omdat ik voornamelijk vanuit huis werk, is het prettig om mensen te ontmoeten en samen te werken. Toevallig kwam ik het vrijwilligershuis tegen op internet en tot mijn verbazing was er een vrijwilligers-vacature als ICT-er bij 'een stichting'. Uiteindelijk kon ik natuurlijk geen 'nee' zeggen tegen Jolien en Sylvia ... hun enthousiasme, gedrevenheid en lef spraken me enorm aan. Samen zagen we kansen om de website een nieuw en fris uiterlijk te geven (en alles wat daarbij komt kijken). Begin 2022 is deze LIVE gegaan.

Door de waardering die ik krijg voor de (kleine) dingen die ik doe, voel ik dat ik hier op m'n plek zit. Ik heb geen persoonlijk contact met mee-werkers, toch merk ik dat ik met hen verbonden ben. Wat ik doe, doe ik ook voor hen.

"Wij zijn van mening: voor alles is een oplossing en samen zorgen we voor een oplossing. We zijn flexibel en meteen inzetbaar."

Informatie

Stichting High FiveStichting High Five wil bereiken dat mee-werkers hun talenten inzetten. Dit doen we door samen te werken met enthousiaste lokale ondernemers. Wij willen mee-werkers een waardevolle leerwerkplek aanbieden waar ze zichzelf mogen en kunnen zijn.
Samenwerkende Zorgboeren ZuidWij zijn lid van Samenwerkende Zorgboeren Zuid (AGB code 73732834)

SBBTevens zijn wij een erkend leerbedrijf en daar zijn we enorm trots op! Iedere student die op zoek is naar een leuke stage, kan bij ons stage lopen.

Contactnummers

Jolien Bouman: 06 19129989
Sylvia Pullen: 06 57454754

Locatie Buytenhove: 06 28519935

 

Volg ons op social media

facebookinstagramStichting High Five op YouTube

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ga akkoord met het Privacybeleid